Våren är här med alla sina fina fotomöjligheter. Nu är det en massa som händer ute och det är inte fel att se till att ta kort på alla vackra saker som sker!

Vårvärmen innebär att massor av människor ger sig ut för att njuta av vädret. Fota gärna folkmyllret i motljus för att få med de varma tonerna i bilden.

När du fotar blommor satsa då på enkla färgkombinationer och komplementfärger, som gult och blått eller rött och grönt. Du bör använda motljusskydd för att slippa ströljus, som är det solljus som träffar frontlinsen och sprider sig genom linselementen och försämrar kontrasten och färgmättnaden.

Ett av de vackraste vårmotiven är när körsbärsträden blommar. Dock kan det vara en stor utmaning att hitta rätt tidpunkt att ta kort på dem då de ofta lockar många som vill se dem.

Förvisso kan du stiga upp supertidigt men du kan även testa att använda dig av ett ND-filter och öka exponeringstiden så att den blir väldigt lång. Om dfet då finns massa folk så kommer de bli så suddiga att de nästan försvinner från korten. 

26 Apr 2020